Πεζοπορία με διαλογισμό

anidri-schlucht3Πεζοπορία με διαλογισμό για την ειρήνη στο φαράγγι Άνυδροι.
Αυτή η πεζοπορία θα μας οδηγήσει στο φαράγγι Άνυδροι ως την παραλία Γιαλισκάρι και είναι ανοιχτή για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει.
Κατά τη διάρκεια των 2,5 ωρών πεζοπορίας θα κάνουμε διάλειμμα ανά διαστήματα ώστε οι συγγραφείς αλλά και οι αναγνώστες ή άλλοι περιπατητές να είναι ευπρόσδεκτοι να διαβάσουν τις σκέψεις/την ποίηση/τις σύντομες ιστορίες τους ή αποσπάσματα από βιβλία σχετικά με το θέμα “ειρήνη”.
Ξεκινούμε την πεζοπορία μας από το καφέ “Στο Σχολείο”. Μετά από μόλις πέντε περίπου λεπτά θα βρισκόμαστε ήδη μέσα στο φαράγγι απολαμβάνοντας το ασύγκριτο βραχώδες τοπίο. Σε κάποιο σημείο θα χρειαστεί να περάσουμε πάνω από κάποιον βράχο στον οποίο υπάρχει ένα προσαρτημένο σχοινί με το οποίο όλοι θα καταφέρουν να διαβούν.

Αφού προσπεράσουμε γαλοπούλες, γίδες, σπήλαια και συμπαγείς βραχώδεις όγκους, φθάνουμε στην παραλία του φαραγγιού Άνυδροι που είναι το Γιαλισκάρι. Εκεί, υπό τον απαλό παφλασμό των κυμμάτων ως ηχητικό φόντο θα κάνουμε τον διαλογισμό για την ειρήνη.
Κατόπιν, θα υπάρχει η δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις επί του θέματος – διαβάζοντας από βιβλία είναι μια πρώτη ανταλλαγή σκέψεων. Έτσι, οι συγγραφείς θα απαντήσουν στις ερωτήσεις σας.
Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου φτάνουμε σε περίπου μια ώρα περπατήματος στην Παλαιόχωρα (αλλιώς, μπορείτε να καλέσετε ταξί εκ των προτέρων για να σας παραλάβει).

Παρακαλώ, θυμηθείτε να κρατάτε ορειβατικά ή αθλητικά παπούτσια, καπέλο, αντηλιακό και άφθονο νερό. Επίσης, το αναγνωστικό υλικό για το θέμα “ειρήνη”.

Werbeanzeigen