Ταινία: «Ο γάμος στο Κομμένο»

Eίμαστε ευτυχείς που η Salve Media στη Γερμανία και οι καλλιτέχνες του «Ο γάμος στο Κομμένο» έχουν γυρίσει αυτό το μουσικό δράμα ώστε να είναι διαθέσιμο και ως ταινία. Παρουσιάζεται επί σκηνής από τον Günter Baby Sommer (κρουστά) και την Katharina Hilpert (πνευστά). Με την Nadine Quittner (κρατικό Θέατρο Δρέσδης) και την Charlotte Mednansky (Θέατρο της Νέας Γεννιάς, Δρέσδη) –στη γερμανική γλώσσα.

DSC_0072

Περιεχόμενο:

Την 16η Αυγούστου 1943, η γερμανική Βερμάχτ διέπραξε σφαγή 317 χωρικών στην Ελλάδα. Αυτό το ιστορικό συμβάν έχει τοποθετηθεί σε ένα μουσικό δράμα από τον εκ Δρέσδης μουσικό της τζαζ Günter Baby Sommer βασισμένο στο κείμενο του Δημήτρη Βλαχοπάνου, φιλολόγου σε λύκειο της Άρτας και του Sommer την καλλιτεχνική βραβευμένη δουλειά «Τραγούδια για το Κομμένο». Η σφαγή οδηγεί στον θάνατο όλων των συμμετεχόντων στον γάμο. Ο μικρός αδερφός της νύφης ο Αλέξανδρος Μάλλιος επέζησε επειδή είχε σταλθεί απ’ τον πατέρα του εκτός σπιτιού για να επιβλέψει τα ζωντανά που έβοσκαν. Η δουλειά «Ο Γάμος στο Κομμένο» ανακαλεί με καλλιτεχνικό τρόπο τα εγκλήματα των ναζί στην Ελλάδα τα οποία είχαν παραγκωνιστεί για δεκαετίες στην Γερμανία. Ο Günter Sommer λέει: “Το βλέπω ως δική μου αποστολή να εντρυφίσω σε αυτό το κεφάλαιο των Γερμανο-ελληνικών σχέσεων από την οπτική των σημερινών γεγονότων με όρους γνώμης της κοινωνίας των πολιτών”

Η Γερμανική πρεμιέρα ήταν μια συνεργασία του Ελληνο-γερμανικού φεστιβάλ ανάγνωσης και του κρατικού Κέντρου Πολιτικής Ενημέρωσης στην Βαϊμάρη της Θουριγγίας το 2015. Από τότε, η ελληνική εκδοχή είχε τις πρώτες της παρουσιάσεις στην Άρτα, την Αθήνα, τα Ιωάννινα και το Αίγιο.

Werbeanzeigen