Κρητική Κουζίνα

Το 3ο Ελληνο-γερμανικό Φεστιβάλ ανάγνωσης –πίσω στις ρίζες- λαμβάνει μέρος ξανά στην Παλαιόχωρα, Νοτιοδυτικά της Κρήτης. Αυτή τη φορά, διάφορες δραστηριότητες θα συμπεριλαμβάνονται…
Μια από αυτές είναι και η “Εισαγωγή στην Κρητική Κουζίνα” επειδή πολλοί λάτρες της Ελλάδας και της Κρήτης ειδικότερα είναι επίσης λάτρες της τοπικής κουζίνας αλλά παρ’ όλ’ αυτά, δεν μπορούν ακόμα να διεισδύσουν στα μυστικά της. Κι αυτό θα θέλαμε ν’ αλλάξουμε. Βεβαίως, δεν μπορούμε να το κάνουμε 100 τοις εκατό το ίδιο. Όμως θα είναι μια καλή εισαγωγή στα ‘βασικά’.

IMG_0895

Η ιδέα είναι, δεδομένης της ζήτησης βεβαίως, ότι κάποιο βραδάκι πάμε για ψώνια, μαζεύουμε καρπούς και χορταρικά ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί και μετά προετοιμάζουμε τα υλικά κατά τον κρητικό τρόπο. Απλά και παραδοσιακά αλλά αυτά τα υγιεινά και απίστευτα γευστικά πιάτα θα προετοιμαστούν μαζί σε μια τοπική ταβέρνα – και μετά βέβαια θα φαγωθούν με την καλύτερη παρέα.
Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα: Από τη στιγμή που ένα γκρουπ δημιουργηθεί, θα συμφωνήσουμε για μια συγκεκριμένη ημερομηνία ώστε να προετοιμαστούν τα πιάτα και να ξεκινήσουμε τη δραστηριότητα! Βεβαίως, θα δοθούν οι κατάλληλες πληροφορίες σχετικές με τα πιάτα, τον τόπο προέλευσής τους, τα συστατικά και την ιστορία τους –απ’ τη στιγμή που πολλά απ’ αυτά τα πιάτα κουβαλούν υπέροχες ιστορίες.
Όσο νωρίτερα γνωστοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι μάγειρες, τόσο το καλύτερο για τη διοργάνωση!

Παρακαλώ, εγγραφείτε στο: susanne (at) radio-kreta.de
Σας περιμένουμε να σας δούμε!

Radio Kreta – η σωστή πολιτισμική μαγειρική μίξη

Werbeanzeigen